Legacy

Legacy pro začátečníky - 2

Komentáře

Prakvapilo ma, že ani raz si do decku nezaradil Eidolona, ktorý mi príde ako jeden z pevných základov burnu.

1 hlas

To Grafh: Dobrý postřeh. Uvědomil jsem si to až při své "třetí Lize" ve chvíli, kdy mi soupeř se Stormem dal Cabal Therapy "naslepo" a jmenoval právě Eidolona, (tj. jmenoval kartu, která by mu v tu chvíli nejvíc vadila) a v ten okamžik mi došlo, že je chyba jej nehrát. Jeho cena mě však nemile překvapila - 20 Tixů. Nákup jsem odložil na později a článek jsem už zapomněl o tuto informaci zaktualizovat.

0 hlasů

Za mě rozhodně palec nahoru, mám moc rád články tohoto typu. Jen tak dál :-)

0 hlasů

Ahoj, celkově pěkný článek, ale mám pár výhrad. Asi největší chyba je nehrát eidolona, který je ve většině případů super. Dal bych playset a vyndal Firecrafty a jednu zemi. Myslím, že miracly dokážeš rozjet i bez nich díky tvé rychlosti a 21 zemí je moc :) Dále se podle mě nevyplatí ta splash na černou. Jsi nachylnější na Wasteland a bolí tě tvůj vlastní Price of Progress. Ucítíš to třeba při mirroru. Ze stejných důvodů bych nehrál ani tu Factory. :) Navíc ji už nebudeš tak potřebovat jestli si tam dáš toho eidolona. Časem pořídíš Wastelandy a bude to dobrý. :)

0 hlasů

článek je krásně napsaný, díky za něj. ale stejně jako ostatní, i já mám k němu spoustu postřehů :-)

ten první decklist je fakt zlej... na druhou stranu zlej musí být, aby se na něm dalo ukázat, jak balík vylepšit. takže za mě v pohodě.

co se týče tvého playe fireblastu na posílení sviště - tak právě to je jedna z věci, proč není burn tak triviální, jak si o něm mnozí myslí. často je potřeba nad tím hodně přemýšlet. a vědět, kdy zariskovat a kdy ne je fakt hodně důležité.

další postřeh : jak přesně se duress dokáže zbavit faerie macabre? :-)

jinak ke splashi : ono to má význam, proč každý hraje burn jako monored. ta náchylnost na wasteland je fakt důležitá. že tě kousne vlastní Price, budiž, ale prostě wasteland imunita je hlavní důvod.

...a "blesčík" je naprosto otřesné slovo :-D

a na závěr k sidu: jehlou nic nezkazíš. (např. píchneš Top). grave hate je vždy potřeba : faerie, krytpa, extrakce... smash to smithereens také nic nezkazí. nebo shattering spree, jestli čekáš hodně čelistí. ta ratchet bomba je tam přesně na co? podle mě zbytečnost. ani Leyline of Sanctity není špatná. sice dost loterie, ale mně se mnohokrát velice dobře osvědčila.

0 hlasů

To Nicolas a Corwin: díky za tipy.

Jinak samozřejmě Duressem na onlinu to zahodit určitě nedokázal :-). Co si pamatuji, tak borec hrál Duressy a Terapie, takže to musela být ta Terapka.

0 hlasů

Měl bych menší dotaz. Coby nezkušený fritkař se chci zeptat Vás zkušenějších právě na toho Eidolona. Jeho význam jako anti storm kartu chápu zcela jasně, ale při jiných partiích přece musí vadit i mně samotnému ne? Vždyt téměř všechny karty, které hraji mají casting cost do 3. Nebo existuje snad něco co by tohle obcházelo?

0 hlasů

Ty potřebuješ soupeře co nejrychleji usmažit a ideálně, když si k tomu dopomůže sám. Na legacy je plno kouzel za 3 a méně many ve všech balících. Takže ty zahraješ Eidolona a předáš tah a soupeř se začne upalovat sám. Minimálně dostane za 2 když ti ho bude něčím zabíjet - a pokud ti ho nezabije a zahraje si třeba 2 kouzla, tak už to má za 4 a to může rozhodovat.

0 hlasů

To Mishra: Ve fritce svoje životy moc neřešíš. Buď soupeře zabiješ do 3-4. kola, nebo potom už on zabije tebe (rozjede kombo, zalokuje Counterbalancí, přidá si životy apod.). Jestli v tom 3-4. kole budeš mít 20 nebo 10 (díky fetchkám, Eidolonovy apod.) je v zásadě irrelevantní. Jediné, kdy to hraje roli, je v mirroru, či podobných matchupech, ale těch je opravdu na Legacy málo. Tudíž je lepší Eidolona v balíčku mít.

0 hlasů

Ak hraješ fritku, tak súper bude mať prakticky vždy menej života ako ty, takže je irelevantné, či kušeš aj seba, na čistý damage dealing vždy vyhraješ.

0 hlasů

Supr článek, dík za to. Jinak pár osobních postřehů.
Burn podle mě potřebuje v side nějaké Ensnaring Bridge, s nima bude matchup proti Eldrazi a obecně potvorovým deckům podstatně lepší (taky ti celkem vadí Tarmogoyf, Knight of the Reliquary, Marit Liege, všechno co vyleze ze Show and Tellu apod.). Určitě bych tam necpal Wastelandy, tvůj výherní plán by neměl sázet na manascrew soupeře, naopak chceš, aby soupeř dualy pokládal kvůli Price of Progress. Další občas hranou "lategame" kartou je Sensei Divining Top, je pomalý, ale umožňuje se v pozdější fázi hry vyhnout floodingu. Pokud bych splashoval černou, tak spíš na fritování než na discard. Mishrovku imho taky nehrát, když už nějaký nonbasic, přemýšlel bych o Barbarian Ring. Do sidu bych přidal nějaký Relic of Progenitus. a Smash to Smitherens.

0 hlasů

Přispívat mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud chcete vložit komentář, přihlaste se ZDE.


NEJNOVĚJŠÍ KOMENTÁŘE POD ČLÁNKY

Golgari Midrange na Standard

09.05.2024 13:11 – dorlas

Ahoj. Úplne s Tebou súhlasím. 1) Rozhodne ma potešilo, že Golgari Midrange si vybral i samotný „Mr. Jund“. 2) Jeho článok som si ale...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 2. část

26.04.2024 13:01 – dorlas

Takže druhá časť odpovedí :) Goldvein Hydra - Polukranos Reborn sa síce hral a za mňa teda zelený je, ale mám pocit, že nie až tak ako...

všechny komentáře

Rychlý rozbor Outlaws of Thunder Junction - 1. část

24.04.2024 12:51 – dorlas

Ďakujem za komenty. No a konkrétne: Aven Interrupter – som rád, že som to pochopil správne. Three Steps Ahead - porovnanie s Cryptic...

všechny komentáře

Pokémon karty - jak začít hrát a jaká jsou pravidla

24.04.2024 11:49 – Chainer

Skvělé! :-) Kdo si hraje, nezlobí! ;-)

všechny komentáře

Středeční výhledy 7/2024

21.04.2024 13:36 – Grahf

1) ak chceme final showdown zakastiť, tak musíme doplatiť additional cost (podľa toho, ktoré mody chceme spustiť), inak sa dá na spodok...

všechny komentáře

Středeční výhledy 5/2024

05.04.2024 23:55 – Jaires

Obávám se, že neumím tak pěkné příběhy, tak se raději zase vrátím k bodovému řešení kvízu :) 1) Zahraju Vanquish za Goldhoundy a 2x...

všechny komentáře
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

PARTNEŘI CMUS.CZ

Vesely drak eshop karty magic a pokémon
Pokemon-Guru.cz, kompletní informace v češtině ze světa karetní hry Pokémon Magic-Guru.cz, portál pro všechny začátečníky v karetní hře Magic: the Gathering Poker-Arena.cz, portál, který vás naučí hrát poker

Sociální sítě

  • FB
  • Youtube
  • Twitter